jeudi 26 mars 2009

Le tonhòl

Especialitat eissalabrenca per excelléncia, coma Baby, le tonhòl es un pastìs vièlh coma le mond, pareis.
Ne vos vau balhar la revirada d'una recèpta qu'ai trapada en cò de ma grand, in La Cuisine Rustique - Languedoc 1972 :

" Le tounhol
(Recèpta aimablament comunicada per Dòna Huillet, fornièra, a Eissalabra (Aude), que fa encara còire les Touñhols dins un forn caufat amb de brugas de la garriga).

500 g. de pasta a pan
150 g. de burre
150 g. de sucre en polvera
20 g. d'anis en grans
1 culhièra a sopa de ròm

Faire dins una caçairòla un "siròp" amb le sucre, l'anis, le burre e le ròm. L'enserir a la pasta a pan. Daissar repausar al tebés pendent una bona orada.
Batre la pasta e formar doas bolas regularas. Las abaissar a un bon centimétre e las rotlar en dos bèls creissents. Daissar repausar al tebés pendent quicòm coma tres oras e còire a forn mejan puslèu longament, que la crosta deu èsser pro espessa."


Regalatz vos plan !

1 commentaire:

Joan de Peiroton a dit…

Ai talent, còpsec.